Un pessic sobre mi

D’origen rural, vaig néixer a una casa de pagès del Solsonès. La vida al camp i el contacte amb els animals va marcar la meva infància. Es seguia el ritme que el sol manava. En el record, l’empremta de l’olor de terra mullada i de palla recent segada, a l’estiu. Els tons ocres i vermells intensos de les fulles i l’arribada dels primers freds, a la tardor. El cruixir de la gebre sota el pas i el caliu reconfortant a la vora del foc, a ple hivern. El despuntar de la primavera, amb els ametllers florits i el raucar de les granotes a mesura que el dia es va allargant. La matança del porc, l’olor de socarrim del pollastre desplomat, la impressió de l’ànec decapitat trontollant amunt i avall, el naixement i la mort de llodrigons, de vedells, de garrins, de gatons, de cadells i d’altres animals.

Vaig anar a escola a Solsona, primer a les monges i després a l’institut. Les anades i les vingudes amb autobús deixaren sensacions de tots colors. I, malgrat no viure a la capital de comarca, tenir aquell sentiment de pertinença solsoní, i poder notar els
batecs del carrer Castell en trepitjar-lo i sentir aquell deler frissat tot esperant el Carnaval. El meu amor per la lectura i el desig de voler saber, va néixer aquí. Des de llavors, que els llibres no han deixat de fer-me companyia, ja siguin de psicoanàlisi, ja siguin de literatura.

L’anada a la universitat i la vida a Barcelona significaren un altre període important de la meva vida. Suposà participar en l’eclosió de tot un conjunt de mogudes culturals i intel·lectuals que forjaren el meu creixement i la meva joventut. De fet, les amistats íntimes que a dia d’avui conservo, són d’aquesta època. Primer com a estudiant i després treballant-hi, vaig viure a Barcelona 15 anys. És una ciutat que m’apassiona i estimo, però on també he plorat i patit.

Després d’alguns desencontres amorosos, les contingències de la vida em van dur a aparellar-me amb un home de poble, el que ara és el meu marit i pare dels meus fills. La decisió d’anar a viure a Montmajor, al Berguedà, va obrir un nou capítol a la meva història. Convertir els meus desitjos de maternitat en realitat no va ser fàcil, però després dels esforços a diferents nivells, ser mare del Roger i la Carlota és una experiència increïble i m’omple d’una felicitat embriagadora. La vida a l’aire lliure, els esports de muntanya, la lectura i l’escriptura, segueixen formant part dels meus interessos i són aquells puntals que em sostenen i em regalen guspires de llum i vida.

Professionalment

_Àmbit Clínic
Sóc psicòloga i psicoterapeuta d’orientació psicoanalítica, formada a l’Institut Universitari en Salut Mental Vidal i Barraquer (Universitat Ramon Llull) i a la Secció Clínica de Barcelona (Institut del Camp Freudià). El Master en Psicopatologia Clínica, el Master en Psicoteràpia Psicoanalítica, el certificat com a Psicoterapeuta de la Federación Española de Asociaciones de Psicoterapeutas i el certificat de Psicòloga Especialista en Psicoteràpia per la European Federation of Psychologists’ Associations i el Colegio Oficial de Psicólogos, acrediten la meva formació clínica. Sóc membre de la Asociación Española para la Investigación y Desarrollo de la Terapia Familiar i durant molts anys vaig ser membre de la International Association of Couple and Family Psychoanalysis.
Vaig treballar durant 15 anys a la Fundació Vidal i Barraquer de Barcelona, institució en la qual duia a terme tasques en l’àmbit clínic, docent i investigador. Psicoterapeuta i coordinadora de la “Unitat d’Atenció Especialitzada per a Dones Maltractades”, tinc una dilatada experiència com a psicòloga clínica en l’abordatge d’adults i d’infants, tant en tractaments individuals com de parella i familiars. Actualment, tinc consulta a Berga i a Montmajor, i col·laboro al “Servei d’Atenció Psicològica per a Infants i Adolescents” i al “Servei d’Atenció Psicològica per a Famílies”, del Consell Comarcal del Berguedà.

_Àmbit docent
Sóc Doctora en Psicologia, amb la Tesi Doctoral “Maltractament en les relacions de parella: estils de personalitat, simptomatologia i ajustament diàdic d’un grup de dones maltractades”. (Excel·lent cum laude i Premi Extraordinari, 2005). El 2007 vaig rebre l’avaluació Positiva de l’Activitat Docent i investigadora del professorat contractat de les Universitats Privades per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.
He exercit com a professora a la Facultat de Psicologia Blanquerna, a la Universitat d’Estiu Ramon Llull, al Master en Psicopatologia Clínica i al Master de Teràpia Familiar de la Fundació Vidal i Barraquer. També he estat membre de tribunals en treballs de recerca i treballs finals de Master. Actualment, sóc professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya impartint l’assignatura de Psicopatologia d’Adults.

_Àmbit investigador
Durant el període 2001-2004 vaig rebre un beca Pre-Doctoral per a la Formació de Personal Investigador, finançada pel Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, de la Generalitat de Catalunya. Sóc investigadora del grup de recerca consolidat “Grup de Recerca de Parella i Família” de la Universitat Ramon Llull, per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca. Vaig ser investigadora junior a la Alta Scuola di Psicologia Agostino Gemelli, de la Università Cattólica del Sacro Cuore, de Milà. I el 2013 vaig rebre l’avaluació positiva de l’Activitat Investigadora valorant positivament el període 2007-2012 corresponent a 1 Tram de Recerca, per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

Pel que fa a les publicacions, sóc autora i col·laboradora en els llibres:

Pérez Testor y Alomar, E. (comp.). (2005). Violencia en la Familia. Barcelona: Edebé.

Pérez Testor, C. (comp.). (2006). Parejas en conflicto. Barcelona: Paidós.

I, d’especial interès científic (Impact Factor) els articles:

Aznar-Martínez, B., Pérez-Testor, C., Davins Pujols, M., Aramburu, I. (2016). Couple Psychoanalytic Psychotherapy as the Treatment of Choice: Indications, Challenges and Benefits. Psychoanalytic Psychology, 33(1), 1-20.

Aramburu, I., Salamero, M., Aznar, B., Pérez-Testor, C., Davins Pujols, M., Mirabent, V., Brodzinsky, D. (2015). Preliminary validation of a Spanish language version of the Adoption Communication Scale in adopted adolescents / Validación preliminar de una versión en español de la escala Adoption Communication Scale para adolescentes adoptados. Estudios de Psicología: Studies in Psychology, 36(3), 626-642.

Davins Pujols, M., Salamero, M. Aznar Martínez, B., Aramburu Alegret, I., Pérez Testor, C. (2014). Acts of Intimate Partner Violence and Feelings of Danger in Battered Women Seeking Help in a Spanish Specialized Care Unit. Journal of Family Violence, 29(7), 703-712.

Davins Pujols, M., Pérez Testor, C., Salamero, M., Castillo, J. A. (2012). Personality profiles in abused women receiving psychotherapy according to the existence of childhood abuse. Journal of Family Violence, 27(2), 87-96.

Pérez-Testor, C., Behar, J., Davins, M., Conde, J. L., Castillo, J. A., Salamero, M., Alomar, E., Segarra, S. (2010). Teachers’ attitudes and beliefs about homosexuality. The Spanish Journal of Psychology, 13(1), 138-155.

Pérez Testor, C., Castillo, J. A., Davins Pujols, M., Salamero, M., San Martino, M.(2007). Personality profiles in a group of battered women: clinical and care implications. Journal of Family Violence, 22(2), 73-80.A %d bloguers els agrada això: