Vacances

El setembre i el gener solen ser dos mesos en els que l’índex de parelles que consulten a un professional de la psicologia, tendeix a augmentar. I és que, encara que a primer cop d’ull pugui semblar paradoxal, els desitjats períodes de vacances poden ser un temps en el que els conflictes de la parella es posen damunt la taula i queden al descobert.

Durant la resta de l’any hi ha determinats aspectes que romanen més o menys camuflats per l’activitat l’aboral, les tasques del dia a dia, les pressions de diversa índole a les que ens veiem sotmesos o moltes coses a les que hem de respondre, atendre i tenir cura. De fet, tot va bé quan no hi ha conflictes pre-existents o irresolts…

Però quan les parelles passen més temps juntes, com en els períodes vacacionals, aquests es poden convertir tant en un espai potencial per al benestar i el descans, per als rencontres i les restitucions, com en un temps en que a voltes es fan més visibles i evidents les discrepàncies entre els dos membres de la parella i les diferències passen a ser una font de tensió i mal enteniment.

Com deia a l’inici d’aquestes línies, després de les vacances d’estiu o de Nadal, són dos moments en que les consultes que s’hi dediquen reben i atenen a més parelles. Parelles que han decidit fer el pas d’intentar esbrinar què és el que està en joc en la seva dinàmica relacional i, almenys, poder entendre millor quin ha estat el seu funcionament com a parella fins llavors i poder-se aturar a pensar que poden fer plegats i que volen ser o esdevenir en un futur.

Tot i així, no podem menystenir el fet que els períodes de vacances poden convertir-se en una gran oportunitat per la millora de les relacions de parella i en un espai privilegiat per al retrobament. Pot ser un moment idoni per compartir, dialogar amb calma i consolidar el projecte comú. I, si tenim una predisposició interna per atansar-nos a l’altre, pot ser un temps fructuós i de creixement i enriquiment mutu. Així doncs, bones vacances d’estiu a tothom!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: